Maatwerk website: zet de gebruiksvriendelijkheid voorop

Een maatwerk website laten maken? Het is de ideale kans om de gebruiksvriendelijkheid voorop te zetten. Uitermate belangrijk, om bezoekers eenvoudig de informatie te bieden waar ze naar zoeken. En om te voorkomen dat ze de weg kwijtraken, waardoor ze uiteindelijk geen contact opnemen of geen aanvraag doen.

Maatwerk heeft zowel voor een webshop als voor een website veel te bieden. Het biedt de volledige vrijheid om alles naar wens te maken. Bijvoorbeeld om de gebruiksvriendelijkheid naar een hoger niveau te tillen, aan de hand van een paar handige tips.

Houd het functioneel

Fun op de website is leuk, maar functionaliteit is veel belangrijker. Pas op met leuke grapjes of verwijzingen, die pas duidelijk worden als iemand meerdere keren de website bezoekt. Ga er altijd vanuit dat iemand er voor de eerste keer is. Het moet binnen een tel duidelijk zijn hoe de navigatie in elkaar zit en welke informatie waar staat.

Gebruik geen overdreven animaties en extra’s, maar zorg er met een maatwerk website voor dat de functionaliteit bovenaan staat. Gebruik alleen animaties waar die nodig zijn en zorg ervoor dat de structuur zo helder mogelijk in elkaar zit. Vraag testgebruikers heel nadrukkelijk hoe ze de gebruiksvriendelijkheid ervaren en maak daar een speerpunt van.

Duidelijke structuur in de teksten

Probeer die duidelijkheid en structuur ook door te laten sijpelen in de teksten en de opbouw van de pagina’s. Gebruik de maatwerk website om alle overbodige elementen op een pagina weg te laten halen. Ga uit van de informatie die op een pagina moet staan en probeer die zo gebruiksvriendelijk mogelijk over te brengen. Op die manier kan de bezoeker snel vinden wat hij of zij zoekt. Dat is dé manier om een website voor de bezoeker te bouwen, iets dat vervolgens ook Google zal waarderen.

Klein menu: less = more

Tenslotte is het verstandig om het menu van de website lekker klein te houden. Less = more, omdat dit bijdraagt aan de duidelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid van de website. Een duidelijk menu met een paar opties is veel meer waard dan een uitgebreide keuze waarin iemand verdwaald kan raken. Een maatwerk website biedt de mogelijkheid om andere achterliggende pagina’s op een andere manier bereikbaar te maken, waardoor niet alles in het menu gepropt hoeft te worden.

Maatwerk website laten maken

Enthousiast over een maatwerk website en die door ervaren professionals laten maken? We hebben veel ervaring met websites, waarbij we de gebruiksvriendelijkheid standaard hoog in het vaandel hebben staan.

Neem contact met ons op, dan zorgen we er vanuit Alkmaar in Noord-Holland voor dat we bouwen aan een website die aan al uw wensen voldoet.