Applicatie maken: goed luisteren, kijken en doornemen voor de beste app

Laat een applicatie maken voor uw product, webshop of dienst en zorg voor geweldige functies waarmee u bezoekers inspireert, verrast en aantoont hoe het onmogelijke mogelijk wordt!” Enthousiast en gevleugeld, maar is het realistisch? Sommige apps slagen er inderdaad in de mobiele ervaring naar een hoger niveau te tillen. Veel vaker is er sprake van een handige mobiele toepassing, mits die goed aansluit bij de wensen van gebruikers en de richtlijnen van de app stores. Onze tip? Goed luisteren, kijken en doornemen voor de ontwikkeling van een app die de gebruikers aanspreekt.
 

Luisteren naar de doelgroep

De app ontwikkeling begint met goed luisteren naar de doelgroep. Hier zitten de toekomstige gebruikers van de app, waardoor het belangrijk is dat zij daar wat aan hebben. Luister goed naar hun behoeften.

Tip: probeer te achterhalen wat gebruikers of klanten missen aan de (mobiele) website-ervaring en wat ze waarderen in andere apps. Vraag ze hier expliciet naar of gebruik een beta om die al in een vroeg stadium te testen.
 

Het is heel verfrissend om een totaal vernieuwende app uit te brengen, maar als die niet voldoet aan de richtlijnen zullen weinig mensen ‘m kunnen gebruiken.


Kijken naar de concurrentie

Kijk vervolgens goed naar de concurrentie. U kunt gebruikers vragen wat ze waarderen in andere apps, maar daar kunt u natuurlijk ook zelf mee aan de slag gaan. Stel vast welke functies er goed werken en welke het u gemakkelijker maken om gebruik te maken van uw smartphone.

Tip: het kan gaan om directe concurrenten in dezelfde branche, maar ook om andere bedrijven in andere branches met een handige app. Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te doen en gebruik te maken van best practices.

Door goed om u heen te kijken voorafgaand aan de app ontwikkeling voorkomt u dat u het wiel opnieuw dient uit te vinden. Het is beter om goed te kijken naar wat anderen al hebben bedacht en ontwikkeld en dat vervolgens nog iets verder te verfijnen of verbeteren. We hebben dan een goede basis, om een app te ontwikkelen die aansluit bij wat de gebruikers graag zien.


Regels en richtlijnen doornemen

Tenslotte is het belangrijk om de regels en richtlijnen van de app stores goed door te nemen. Het is heel verfrissend om een totaal vernieuwende app uit te brengen, maar als die niet voldoet aan de richtlijnen zullen weinig mensen ‘m kunnen gebruiken. Veelal leveren de regels en richtlijnen geen problemen op, maar het is verstandig om die op voorhand voor de zekerheid even door te nemen en te voorkomen dat dit uiteindelijk tot vertraging leidt.

Vragen over onze ervaring op het gebied van app ontwikkeling of benieuwd naar specifieke mogelijkheden op dit gebied? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en apps die we ontwikkelden.