Salomonstraat 16
072 564 3980

5 trends voor Magento die u in 2020 niet mag missen

Benieuwd naar de 2020-trends voor Magento? De ontwikkeling van webshops staat niet stil en ook met deze online software is er steeds meer mogelijk. Iets waar we u bij InterClient natuurlijk graag meer over vertellen, als specialist in onder andere Magento webshops en koppelingen.

Trends voor Magento in 2020

Benieuwd naar de trends voor 2020 in Magento? We zetten ze voor u op een rij:

  • Voice Search naar producten
  • Social commerce: overal actief
  • Nieuwe betaalmethoden
  • Personalisatie met big data
  • Meer duurzaamheid: wees creatief

1. Voice Search naar producten

Steeds meer gebruikers zoeken met Voice Search naar producten. Ze spreken woorden of complete zinnen in, waarmee ze zoeken naar ‘nieuwe sneakers met veters’ of een ‘jurkje met kanten schouders’.

Belangrijk om op in te spelen, bijvoorbeeld met teksten die heel concrete zoektermen bevatten. Afgestemd op de zoekopdrachten die gebruikers veel gebruiken, bijvoorbeeld als ze zoeken met Voice.

2. Social commerce: overal actief

Diezelfde gebruikers surfen weinig over het internet, omdat ze via social media alle informatie vergaren waar ze naar op zoek zijn. Ze zijn actief op Instagram, Snapchat en natuurlijk Facebook, Twitter en ook LinkedIn of Pinterest. Belangrijke sociale kanalen, waar het belangrijk is om aanwezig te zijn.

3. Nieuwe betaalmethoden

2020 wordt het jaar om ook in Magento nieuwe betaalmethoden te omarmen. We weten allemaal hoe makkelijk het is om af te rekenen via iDeal, maar gebruikt u al Apple Pay, Android Pay en bijvoorbeeld Bitcoin of andere virtuele valuta? Het wordt tijd om daar in Magento aan te gaan werken, eventueel met koppelingen met andere (boekhoud)systemen.

Tip: we zijn gespecialiseerd in koppelingen voor Magento. Daarmee zorgen we ervoor dat u de webshop op een professionele manier kunt gebruiken.

4. Personalisatie met big data

Bezoekers zo goed mogelijk van dienst zijn met precies de producten die zij zoeken? Het kan dankzij Big Data. Algoritmen bepalen welke voorkeuren klanten hebben, om het aanbod daar netjes op af te stemmen. Of om gerichte campagnes te starten, waarmee de conversie omhoog kan.

5. Meer duurzaamheid: wees creatief

Zowel in Magento als meer breed voor webshops wordt het steeds belangrijker om na te denken over duurzaamheid. Hoe compenseert u CO2 of voorkomt u een teveel aan uitstoot daarvan? Gebruik creatieve mogelijkheden om hier duurzaam mee om te gaan, zodat u opvalt binnen het totale aanbod aan (Magento) webshops.

Magento webshop laten maken

Een Magento webshop laten maken, bijvoorbeeld aan de hand van de bovenstaande trends? We zijn u er graag mee van dienst, natuurlijk aan de hand van uw specifieke wensen. En op basis van de belangrijke trends en ontwikkelingen waarop u wilt inspelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.