Salomonstraat 16
072 564 3980

De beste app laten maken: less = more met de 100 euro test

De beste app laten maken en benieuwd hoe u dat aanpakt? Het is belangrijk om uit te gaan van less = more. Beter een paar waardevolle functionaliteiten dan een app die van alles kan, maar waarvan eigenlijk niets goed is uitgewerkt.

Op die manier is een hybride app een goede manier om voor verschillende platforms te ontwikkelen, in plaats van alles specifiek te willen doen voor alle afzonderlijke systemen.

De 100 euro test is een handig hulpmiddel om te bepalen welke functionaliteiten een app zou moeten krijgen. Aan de hand van stemmen door 50 medewerkers, of andere deelnemers als u die medewerkers niet heeft.

Functionaliteiten op een rij

Om de 100 euro test te kunnen doen is het belangrijk om eerst een aantal functionaliteiten op een rij te zetten. Zoals het aanmaken van een profiel, het instellen van een profielfoto en het aanmaken van een tijdlijn of het zoeken naar bepaalde informatie.

Probeer zo’n 10 mogelijke functionaliteiten te verzinnen, bijvoorbeeld tijdens een brainstorm met het team. Dat biedt een goed uitgangspunt voor de 100 euro test, zodat andere medewerkers of deelnemers daar mee aan de slag kunnen.

Vraag 50 deelnemers te stemmen

Verzamel 50 deelnemers. Dat mogen eigen medewerkers zijn, maar ook anderen die in ieder geval tot de doelgroep behoren. Vraag hen om aan te geven hoe ze een budget van 100 euro zouden verdelen over de verschillende mogelijkheden in de app. Dat geeft een goed beeld van wat zij belangrijk vinden en hoe ze daarmee om zouden gaan.

Verdeling van 100 euro over de app

De verdeling van 100 euro over de app geeft goed aan waar de prioriteiten moeten komen te liggen. Daar waar de doelgroep de meeste behoefte aan heeft zou het meeste budget heen moeten gaan. En sterker nog, daar waar weinig behoefte aan is zou eigenlijk helemaal geen budget heen moeten gaan.

Op die manie komt er aan de andere kant budget vrij om meer geld te kunnen steken in de belangrijke functionaliteiten die er wel toe doen. Beperk de app bijvoorbeeld tot de 3 of 4 functionaliteiten met de meeste steun, afhankelijk van de verdeling en de onderlinge verschillen tussen de mogelijkheden.

App laten maken: less = more

Op die manier kunt u een app laten maken, volgens het principe van less = more. Wij werken op die manier aan een app met een paar functionaliteiten die goed werken. In plaats van een app die van alles kan maar nergens echt goed in is.

Tip: uiteraard is het mogelijk om de functionaliteiten later uit te breiden, als er meer budget is of als de doelgroep daar om vraagt.

Meer weten over het laten maken van een app? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.