Salomonstraat 16
072 564 3980

Gratis website in plaats van maatwerk: een gemiste kans

Een gratis website laten maken? Dat is per definitie stukken goedkoper dan een maatwerk-oplossing. Maar, is het daarmee ook een goede keuze? Dat hangt af van de ambities die u heeft. En de mogelijkheden die u zoekt voor de site.

We ontwikkelen regelmatig websites in WordPress, waarbij we allerlei unieke mogelijkheden toevoegen. Bekijk ze in ons portfolio, om inspiratie op te doen met wat er mogelijk is.

Gratis website niet zo voordelig

Het alternatief is een gratis website, die u ‘in enkele klikken’ kunt opzetten. Een goed idee als eenvoudig online visitekaartje, maar beperkt als u meer mogelijkheden zoekt.

Wilt u bijvoorbeeld e-mailadressen verzamelen met een gratis e-book of een andere giveaway? Dat is lastig in een gratis site, nog los van het design dat u daarop niet kunt afstemmen. En hoe zit dat met het maken van koppelingen, bijvoorbeeld met Google Analytics, Google Search Console en de Google Tag Manager? Ze leveren belangrijke inzichten en informatie op, als u daarvoor de koppelingen kunt maken.

Met een design in uw eigen huisstijl en door bezoekers aan te spreken op de toon die u belangrijk vindt. Door ze extra’s aan te bieden of ze om hun e-mailadres te vragen.

Een gratis website lijkt op het eerste gezicht een goede keuze. Het bespaart een grote uitgave. Houd er rekening mee dat u in sommige gevallen moet upgraden om meer mogelijkheden vrij te maken. Voor een vast bedrag per maand, dat snel hoger oploopt dan de eenmalige kosten voor een professionele maatwerk website.

Maatwerk: professionele mogelijkheden

Is de website onderdeel van uw bedrijf en wilt u daarmee nieuwe klanten aantrekken? Behandel het dan ook als een belangrijk kanaal, zoals u dat ook met een pand of de offline communicatie zou doen.

Maatwerk websites bieden professionele mogelijkheden, afgestemd op de manier waarop u zich online wilt presenteren. Met een design in uw eigen huisstijl en door bezoekers aan te spreken op de toon die u belangrijk vindt. Door ze extra’s aan te bieden of ze om hun e-mailadres te vragen.

Wij ontwikkelen maatwerk websites vanuit ons kantoor in Alkmaar in Noord-Holland. Voor klanten door heel Nederland, die zich graag professioneel presenteren. Niet met een gratis website die het uiteindelijk net-niet blijkt te zijn. Met een website die past bij de professionele manier waarop ze ondernemen. Voor nieuwe klanten die op zoek zijn naar kwaliteit, en daar een eerlijke prijs voor betalen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.