Salomonstraat 16
072 564 3980

Inspelen op ROPO: wat als u alleen een webshop heeft?

Onderzoek wijst uit dat maar liefst 70% van de consumenten online onderzoek doet naar te kopen producten. Dat is goed nieuws als u een webshop wilt laten maken. Tegelijkertijd gaat dat deel van de onderzoekende consumenten vervolgens graag naar de winkel om het daadwerkelijk te kopen. En dat is minder goed nieuws.

Hoe zorgt u ervoor dat u geen last krijgt van ROPO (Research Online, Purchase Offline), bijvoorbeeld als u geen fysieke winkel heeft? Met een paar handige tips zorgt u in de webwinkel voor een meer warme ervaring met meer mogelijkheden, om daar de koop te sluiten.

Wat is ROPO?

ROPO staat voor het online onderzoeken van de mogelijkheden, om vervolgens offline de koop te doen. Bij een vertrouwde winkel(ier), door iemand even in de ogen aan te kunnen kijken en met de zekerheid om iets altijd terug te kunnen brengen.

Warmer contact en meer mogelijkheden

Heeft u alleen een webshop en is ROPO een serieuze bedreiging? Het is verstandig om online een zo warm mogelijke ervaring te bieden met veel mogelijkheden:
Maak meer (product)foto’s?Een consument wil het product het liefst voelen. En vanuit iedere hoek bekijken. Gebruik daarom grote foto’s en laat die vanuit iedere hoek maken. Of neem een video op, waarin u het product goed bekijkt en aan de kijker laat zien.

Laat zien wie jullie zijn?Maak het warmer, door een kijkje achter de schermen te bieden. Hoe zitten jullie er zelf bij en wat zijn de gezichten bij de producten, de verhalen en de aanbiedingen? Gebruik het als een online kennismaking, om elkaar echt even in de ogen aan te kunnen kijken.

Bied keiharde garanties?Combineer gratis verzending met gratis retourneren en verleng bijvoorbeeld de zichttermijn tot 30 of zelfs tot 100 dagen. Allemaal belangrijke garanties, die de drempel verlagen om online tot een aankoop over te gaan.

Succesvolle webshop laten maken

Last van ROPO of aan de slag met een webwinkel en dat meteen zo goed mogelijk doen? U kunt een webshop laten maken door onze ervaren specialisten. Die weten hoe ze een webwinkel moeten inrichten en welke koppelingen er moeten zijn. Om bezoekers en klanten de beste online ervaring te bieden, waarmee u zeker weet dat de drempel tot een aankoop zo laag mogelijk is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.