Salomonstraat 16
072 564 3980

Software as a Service implementeren: het voordeel van een businesscase

Aan de slag met Software as a Service en de klant op een duidelijke manier uitleggen hoe die daarmee kan werken? Gebruikelijk is een tutorial, bij de inloggegevens die de klant nodig heeft. Om er mee aan de slag te gaan, waarbij de onboarding vooral niet te veel tijd mag kosten.

Een gemiste kans, omdat alleen een goede uitleg leidt tot de belangrijke toegevoegde waarde die we graag leveren. Aan de hand van een voorbeeld, met een businesscase die duidelijk uitlegt hoe het werk en wat de mogelijkheden ermee zijn.

Tutorial en uitleg

Een tutorial en enige uitleg mag natuurlijk niet ontbreken. Om de onboarding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Aan de hand van de verschillende belangrijke functies, waar de klant in de praktijk mee zal gaan werken. Nieuwe gebruikers krijgen een hoop nieuwe informatie te verwerken, die u op die manier zo duidelijk mogelijk kunt uitleggen.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat u afhankelijk bent van het intellect en de inventiviteit van de gebruiker. Om ook andere functies te ontdekken en een manier te ontwikkelen om daarmee te kunnen werken.

In de praktijk werkt het vaak beter om een voorbeeld te laten zien. Aan de hand van een businesscase, die duidelijk maakt hoe andere klanten er in de praktijk mee omgaan. Zodat de klant daar lessen uit kan trekken of inspiratie uit kan halen.

Voordeel van een businesscase

Een businesscase laat geweldig zien hoe de Software as a Service tot meer toegevoegde waarde leidt. Om waarde te creƫren met de software, die nieuwe mogelijkheden biedt en de weg vrijmaakt voor een meer efficiƫnte manier van werken.

Het. Is belangrijk dat de gebruikers de functies ontdekken en bovendien het grotere plaatje zien. Om er op een waardevolle manier mee aan de slag te gaan. Zonder dat ze daar de specifieke kennis van de software voor nodig hebben. Om er vanuit de eigen bedrijfsprocessen mee aan de slag te gaan. En op die manier de werkwijze binnen het bedrijf weer verder te verbeteren.

Succes met Software as a Service

Wilt u succesvol aan de slag met Software as a Service? We zorgen natuurlijk voor een heldere uitleg en een goede tutorial. En gaan daarnaast graag aan de slag met een businesscase, om duidelijk te maken hoe u ermee aan de slag kunt. En welke waarde het toevoegt voor andere klanten die er op een vergelijkbare manier mee werken. Binnen de bedrijfsprocessen die ze hanteren, om de overstap zo klein mogelijk te maken.