Salomonstraat 16
072 564 3980

Website laten maken: hoe houdt u rekening met mobiele apparaten?

Website laten maken en goed rekening houden met mobiele apparaten? Het is vandaag de dag misschien wel de belangrijkste voorwaarden om een website online succesvol te maken.

Dat heeft te maken met het toegenomen gebruik van smartphones en tablets. We surfen steeds minder vaak op een laptop of een desktop. Dat betekent dat zoekmachines zoals Google het belang onderstrepen van een website die ook op mobiele apparaten goed werkt. Uiteindelijk dient u er als website-eigenaar voor te zorgen dat u een goede online ervaring biedt, ook als er maar een klein scherm van een mobiele telefoon gebruikt wordt.

Responsive: meeschalen met het scherm

Voorheen was het gebruikelijk om een aparte website te bouwen voor mobiele apparaten. Die mobiele versie wordt tegenwoordig eigenlijk niet meer gebruikt. In plaats daarvan kunt u een website laten maken die zowel voor desktop- en laptopcomputers als voor mobiele apparaten geschikt is.

Het gaat om een responsive website. De website reageert als het ware op het scherm dat de bezoeker gebruikt, door deze daarop mee te laten schalen. Het betekent in de praktijk dat een website er op een mobiel apparaat en een groter scherm min of meer hetzelfde uit zal zien.

Min of meer, omdat bepaalde informatie natuurlijk onder elkaar in plaats van naast elkaar wordt weergegeven. Bovendien kunnen afbeeldingen en knoppen (heel) klein worden. Dat zijn punten om goed over na te denken.

Nadenken over de inhoud

Als u een website wilt laten maken gaan we daar graag mee aan de slag. We doen dat altijd responsive, al gaan we graag een stap verder. We denken na over de inhoud die u wilt plaatsen en hoe dat overkomt op de verschillende apparaten.

Vindt u belangrijke informatie heel belangrijk? We kunnen ervoor zorgen dat dit (ook) op een mobiel apparaat goed naar voren komt. U bent dan niet zomaar afhankelijk van hoe het scherm schaalt.

Website laten maken

Wilt u een website laten maken en er daarmee voor zorgen dat gebruikers op alle apparaten daarmee aan de slag kunnen? Wij denken mee over de belangrijke onderdelen, waarmee we ervoor zorgen dat het geheel er altijd goed uit komt te zien. Dat geldt zowel voor mobiele apparaten als voor computers, zodat u zich daarover in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden of gewoon eens een kop koffie komen drinken? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer.