Web-app laten maken: 3 tips om sneller op te leveren

Webapplicaties bieden allerlei praktische mogelijkheden. Tenminste, zodra ze opgeleverd zijn. Het gebeurt niet zelden dat allerlei omstandigheden ervoor zorgen dat bepaalde applicaties toch later beschikbaar zijn dan in eerste instantie werd aangekondigd of intern werd gehoopt. Met 3 praktische tips houdt u het tempo erin en zorgen we er ook als ontwikkelaar voor dat de webapplicatie sneller kan worden opgeleverd.


Programmeren in een framework

Zodra we een webapplicatie ontwikkelen bekijken we meteen de mogelijkheden om dit in een bestaand framework te doen. Het grote voordeel daarvan is dat we als ervaren ontwikkelaar minimale nieuwe code hoeven te schrijven. In plaats daarvan maken we gebruik van bestaande code, die uitstekend werkt en op een zeer efficiënte wijze in elkaar zit. Dit betekent vervolgens dat we gemakkelijker schone code kunnen schijven.

We houden data, presentatie en logica netjes gescheiden, om een overzichtelijke webapplicatie te houden, waarmee we steunen op de schouders van reuzen. Uiteraard komt dan ook de prijs van de webapplicatie ten goede, die een stuk sneller klaar is en dus minder hoeft te kosten.


Op korte termijn een beta-versie lanceren

Een tweede methode die we gebruiken om sneller op te leveren is de lancering van een beta-versie. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar we gebruiken de beta om zoveel mogelijk praktische informatie over de haalbaarheid te verzamelen. Dat betekent in eerste instantie dat er meteen een beta beschikbaar is, in tweede instantie slagen we erin om de daadwerkelijke en definitieve app sneller te lanceren.
 

We werken niet in algemene zin zomaar aan de ‘ontwikkeling van een webapplicatie’. In plaats daarvan gaan we aan de slag met kleine onderdelen.


Dankzij de beta hebben we meer input van gebruikers, die we kunnen gebruiken om eventuele functionaliteiten te optimaliseren of er binnen de webapplicatie voor te zorgen dat de foutjes er sneller uit kunnen. We gebruiken de beta wat dat betreft om verschillende doelen te dienen, iets dat de efficiëntie van de totale ontwikkeling sterk ten goede komt.


Korte lijnen met kleine pakketjes taken

Tenslotte is het verstandig om de lijntjes tijdens de ontwikkeling van een webapplicatie zo kort mogelijk te houden. We zorgen er op die manier voor dat u gewoon contact kunt hebben met de ontwikkelaar, bijvoorbeeld om vragen te stellen of om aan te geven wat er eventueel anders moet. Die korte lijnen combineren we met kleine pakketjes met taken. We werken niet in algemene zin zomaar aan de ‘ontwikkeling van een webapplicatie’. In plaats daarvan gaan we aan de slag met kleine onderdelen, die we stuk voor stuk kunnen opleveren. We houden het tempo er op die manier in, binnen de grote lijnen die we uiteraard op voorhand samen schetsen.

Meer weten over de korte lijnen die we hanteren en direct een van de ontwikkelaars van webapplicaties spreken? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

bedrijven die werken met onze software

  • Logo gemeente amsterdam
  • Logo ERC
  • Logo gemeente Rotterdam
  • Logo Bouwvisie
  • Logo SN
  • Logo Woononline
  • Logo TNO
  • Logo Verzuimteam
  • Logo Saxion
Nick

Software ontwikkelen?
Let's
meet

Digitalisering laat niet op zich wachten.

Om de competitie voor te blijven is innoveren belangrijk. Met ons samenwerken betekent samen de volgende stappen zetten om digitalisering succesvol door te voeren.

Neem vandaag nog contact met ons op.