Progressive web app laten maken

Progressive Web Apps: de perfecte combinatie van het web en mobiele apps

Een progressive web app (PWA) is een webapplicatie die zich gedraagt als een mobiele app. Het biedt een native-app-achtige ervaring, maar dan via de browser van de gebruiker. In feite is een PWA een website die de functionaliteit van een mobiele app biedt, zoals push-notificaties, offline toegang en een startschermicoon.

Wat zijn de voordelen van een Progressive Web App?

Een PWA biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele mobiele apps en websites. Een van de belangrijkste voordelen is de snelle laadtijd en het gemakkelijk te gebruiken, omdat de gebruiker de app niet hoeft te downloaden vanuit de app store en de app geen grote hoeveelheid geheugen op de telefoon inneemt.

Een ander belangrijk voordeel van PWA's is de offline toegankelijkheid. PWA's slaan gegevens op de lokale cache op, waardoor gebruikers de app kunnen blijven gebruiken, zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is. Dit is vooral handig voor gebruikers die in gebieden met een zwak signaal of geen internetverbinding zijn.

Een ander voordeel van PWA's is dat ze push-notificaties ondersteunen, waardoor gebruikers op de hoogte blijven van belangrijke updates en informatie. PWA's bieden ook een naadloze integratie met andere apps, wat de gebruikerservaring verbetert.

Wat zijn de nadelen van een Progressive Web App?

Er zijn ook enkele nadelen aan PWA's. Een van de grootste nadelen is dat niet alle functies en mogelijkheden beschikbaar zijn in een PWA. Dit kan een beperking zijn voor sommige gebruikers die specifieke functies nodig hebben.

Een ander nadeel van PWA's is dat ze nog niet volledig worden ondersteund door alle browsers. Hoewel de meeste moderne browsers PWA's ondersteunen, is het nog niet universeel beschikbaar.

Wat kost een Progressive Web App?

De kosten van een PWA zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de app, het aantal functies en de ontwikkeltijd. Over het algemeen zijn PWA's goedkoper te ontwikkelen dan native apps, omdat ze slechts één codebase nodig hebben en niet hoeven te worden gebouwd voor verschillende platforms.

Webapplicatie ontwikkelaar Interclient

Een Progressive Web App biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele mobiele apps en websites, zoals snelle laadtijden, offline toegang, push-notificaties en naadloze integratie met andere apps. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals beperkte functionaliteit en inconsistentie in browserondersteuning, blijft de populariteit van PWA's groeien vanwege hun kosteneffectiviteit en gebruiksgemak.

Wat is het verschil tussen een webapplicatie en een Progressive web app

Een webapplicatie en een progressive web app (PWA) zijn beide webgebaseerde toepassingen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.
Een webapplicatie is in feite een softwaretoepassing die is ontworpen om te werken via een webbrowser. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals e-commerce, klantrelatiebeheer, contentbeheer, enzovoort. Een webapplicatie is ontworpen om te werken op elk apparaat met een browser en een internetverbinding, inclusief desktops, laptops, tablets en smartphones.

Een PWA is een specifieke vorm van webapplicatie die de functionaliteit van een mobiele app biedt, zoals push-notificaties, offline toegang en een startschermicoon. Het biedt een native-app-achtige ervaring, maar dan via de browser van de gebruiker. In tegenstelling tot een traditionele webapplicatie heeft een PWA een aantal specifieke kenmerken en voordelen, zoals de mogelijkheid om te functioneren bij een slechte internetverbinding, push-notificaties en de mogelijkheid om te installeren als een app op de telefoon.

Het belangrijkste verschil tussen een webapplicatie en een PWA is dus dat een PWA is ontworpen om de gebruikerservaring van een mobiele app te bieden, terwijl een webapplicatie een bredere toepassingsmogelijkheden heeft en bedoeld is om te werken op elk apparaat met een webbrowser. In tegenstelling tot een webapplicatie is een PWA ook geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, waardoor het de ervaring van mobiele app biedt.

Vrijblijvend contact opnemen
Logo TNO
Logo Saxion
ONZE AANPAK

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met onze diepgaande kennis en bewezen ervaring zijn we in staat om met een doelgerichte aanpak jouw visie om te zetten in een innovatieve softwareoplossing.

 
 

Tijd om kennis te maken. Dat kan bij jullie of bij ons op locatie. We horen graag al jullie wensen en eisen, maken een analyse en bespreken de mogelijke valkuilen. Daarna maken we een voorstel en sturen het naar jullie op.

 

In de database-/wireframe ontwerpfase maken we een wireframe op basis van jullie input en bespreken we deze om de optimale gebruikersstroom te vinden. Als het wireframe akkoord is, gaan we aan de slag met de software.

 

Bouwen maar! Zodra de eerste basisversie gereed is en we deze intern hebben getest, plannen we een afspraak om deze aan jullie te presenteren. Vervolgens hebben we elke twee weken overleg om de voortgang te bespreken en de applicatie waar nodig aan te passen.

 

Nu is het tijd voor de actieve testfase, waarin de eindgebruiker de software gaat gebruiken. Wij ontvangen feedback en verwerken dat in de software. Zodra jullie akkoord gaan, kunnen we live!

 

In de onderhouds- en verbeterfase is het project natuurlijk niet afgerond. Zodra de eindgebruiker met de software aan de slag gaat, komen er nieuwe wensen en verbeter- punten aan het licht. We bespreken deze punten periodiek en sturen, afhankelijk van de afspraken, een nieuw voorstel of doen dit op basis van urencalculatie.

Nick

Software ontwikkelen?
Let's
meet

Digitalisering laat niet op zich wachten.

Om de competitie voor te blijven is innoveren belangrijk. Met ons samenwerken betekent samen de volgende stappen zetten om digitalisering succesvol door te voeren.

Neem vandaag nog contact met ons op.