Webapplicatie laten maken

Wij bouwen innovatieve maatwerk webapplicaties. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen met slimme web applicaties, dat is onze business en dit bespaart jou tijd en geld. Wij maken webapplicaties, wij maken software die voor je werkt.

Een innovatieve online maatwerk webapplicatie

Interclient is specialist in het ontwikkelen van online platforms. Wij hebben alle kennis in huis om jouw bedrijfsprocessen van A tot Z te digitaliseren en optimaliseren.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een softwaretoepassing die op een server wordt gehost en via een webbrowser wordt gebruikt. Het verschil tussen een webapplicatie en een desktopapplicatie is dat een webapplicatie geen lokaal geïnstalleerde software vereist en kan worden gebruikt vanaf elke computer met internettoegang. Enkele voorbeelden van webapplicaties zijn online bankieren, e-commerce websites, online reserveringssystemen en web formulieren.

Maatwerk webapplicatie laten maken

Met een webapplicatie kun je jouw klanten, werknemers en/of partners gemakkelijk toegang geven tot de informatie en functionaliteit die zij nodig hebben. Maar hoe pak je het laten maken van een webapplicatie aan? En waar moet je rekening mee houden om ervoor te zorgen dat jouw webapplicatie vindbaar is voor zoekmachines?

Waarom een webapplicatie laten maken?

Een webapplicatie kan op vele manieren van waarde zijn voor jouw bedrijf. Zo kan een webapplicatie bijvoorbeeld helpen om:

  • Jouw werknemers meer efficiëntie te geven bij het uitvoeren van hun werkzaamheden
  • Jouw klanten gemakkelijker toegang te geven tot jouw producten of diensten
  • Jouw partners of leveranciers te betrekken bij jouw bedrijfsprocessen
  • Jouw bedrijfsprocessen te automatiseren en te optimaliseren

Een webapplicatie kan dus helpen om de effectiviteit en efficiëntie van jouw bedrijf te verbeteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot een hogere omzet en winstgevendheid.

Het laten maken van een webapplicatie: waar moet je op letten?

Als je een webapplicatie wilt laten maken, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten. Hieronder geven we je een aantal tips:

  • Bepaal je doelen: voordat je begint met het laten maken van een webapplicatie, is het belangrijk om je doelen te bepalen. Wat wil je bereiken met de webapplicatie? Wie zijn je doelgroepen? Welke functionaliteit moet de webapplicatie hebben? Door je doelen duidelijk te definiëren, kun je ervoor zorgen dat de webapplicatie aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf en jouw klanten.
  • Kies de juiste technologieën: bij het maken van een webapplicatie zijn er verschillende technologieën beschikbaar. Denk hierbij aan programmeertalen als PHP, c# of JavaScript en frameworks als .NET, Laravel of Node.js. Kies de technologieën die het beste aansluiten bij jouw doelen en behoeften.
  • Denk na over de gebruikerservaring: de gebruikerservaring is een belangrijke factor bij het succes van een webapplicatie. Zorg ervoor dat de webapplicatie gebruiksvriendelijk is en aansluit bij de wensen van de gebruikers. Test de webapplicatie regelmatig om te kijken of de gebruikerservaring verbeterd kan worden.
  • Zorg voor een goede beveiliging: een webapplicatie kan gevoelige informatie bevatten, zoals klantgegevens of bedrijfsinformatie. Zorg er daarom voor dat de webapplicatie goed beveiligd is tegen mogelijke hacks en datalekken.
  • Zorg voor goede documentatie: documenteer de webapplicatie goed, zodat het voor iedereen binnen het bedrijf duidelijk is hoe de webapplicatie werkt.

 

Op zoek naar een (web) applicatie?

Neem contact op
Logo TNO
Logo Saxion
ONZE AANPAK

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met onze diepgaande kennis en bewezen ervaring zijn we in staat om met een doelgerichte aanpak jouw visie om te zetten in een innovatieve softwareoplossing.

 
 

Tijd om kennis te maken. Dat kan bij jullie of bij ons op locatie. We horen graag al jullie wensen en eisen, maken een analyse en bespreken de mogelijke valkuilen. Daarna maken we een voorstel en sturen het naar jullie op.

 

In de database-/wireframe ontwerpfase maken we een wireframe op basis van jullie input en bespreken we deze om de optimale gebruikersstroom te vinden. Als het wireframe akkoord is, gaan we aan de slag met de software.

 

Bouwen maar! Zodra de eerste basisversie gereed is en we deze intern hebben getest, plannen we een afspraak om deze aan jullie te presenteren. Vervolgens hebben we elke twee weken overleg om de voortgang te bespreken en de applicatie waar nodig aan te passen.

 

Nu is het tijd voor de actieve testfase, waarin de eindgebruiker de software gaat gebruiken. Wij ontvangen feedback en verwerken dat in de software. Zodra jullie akkoord gaan, kunnen we live!

 

In de onderhouds- en verbeterfase is het project natuurlijk niet afgerond. Zodra de eindgebruiker met de software aan de slag gaat, komen er nieuwe wensen en verbeter- punten aan het licht. We bespreken deze punten periodiek en sturen, afhankelijk van de afspraken, een nieuw voorstel of doen dit op basis van urencalculatie.

Nick

Software ontwikkelen?
Let's
meet

Digitalisering laat niet op zich wachten.

Om de competitie voor te blijven is innoveren belangrijk. Met ons samenwerken betekent samen de volgende stappen zetten om digitalisering succesvol door te voeren.

Neem vandaag nog contact met ons op.